Little Mama & the Motherhood of Blues

Little Mama & the Motherhood of Blues is een generatie-overstijgende bluesband, bestaande uit Little Mama (Nicolet Wijnvoord, zang) en The Motherhood of Blues: Sonny van den Berg op gitaar en Matthijs Stauttener op toetsen.
Wat dit trio bijzonder maakt is de zeggingskracht die deze muzikanten weten te halen uit de vrij kleine en intieme setting. Met een dynamische begeleiding weten Matthijs en Sonny Little Mama Nicolet precies te ondersteunen in haar vertolking van de blues. Zowel akoestisch als elektrisch weet deze formatie een sterk statement te maken.

De band ontving lovende reacties bij de aftrap in 2015. Daarna volgden optredens op festivals zoals Alkmaar Blues en Texel Blues, verschillende podia en lokale radiostations in den lande.

Met de komst van bluespianist Matthijs, die na het vertrek van tweede gitarist Lothar Wijnvoord begin 2017 het trio weer completeerde, openden zich nieuwe wegen voor de band. Little Mama speelt eigen interpretaties van bluesnummers waarbij invloeden van Louisiana- en Deltablues, country-blues, gospel en jazz, de revue passeren.

Little Mama & the Motherhood of Blues

vrijdag 23 juni

@ Plezant


zaterdag 24 juni

@ Plezant