Na jarenlang deel te hebben uitgemaakt van verschillende bands besloot Jon Meyerjon zich in 1990 op blues te richten en sloot hij zich aan bij de oorspronkelijk in Assen ontstane Greyhound Blues Band.

In deze band heeft hij veel ervaring opgedaan met het begeleiden van veel, vaak Amerikaanse, bluesmuzikanten. Te noemen zijn: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Memo Gonzalez en Eb Davis.

Van Jon zijn drie albums verschenen: The Doggoners Blues Out (2017), Blues Rhythm ‘n Love (2007) en Doggone It! (2001). De muziek van Meyerjon kun je vangen onder de term “Doggone Blues”. Het is een eigen stijl met gemakkelijk in het gehoor liggende, dansbare muziek, die haar wortels heeft in de blues, maar ook zijwegen inslaat.

Naast solo- en duo-optredens is Meyerjon zanger-gitarist van The Greyhound Blues Band. Deze band heeft getoerd in Duitsland, België, Zwitserland en Frankrijk en treedt in geheel Nederland op.

Jon Meyerjon

Op Vlieblues zal Jon optreden met Lars Müller. Müller is gevormd door vele jaren blues-en-jazz-studie aan het Conservatorium in Enschede en vele jaren ervaring in het live-circuit. Zijn gitaarspel is een kruisbestuiving van jazz en blues, waarbij de blues de basis vormt van zijn stijl.

Lars Müller

Shuffling Kris

Vrijdag 22 juni & zaterdag 23 juni

LoodsCafé